Нова Страница - блог на Димитър Димитров

Статистиката е едно от най-полезните ...

Dimitar Dimitrov 14/12/2020 18:07:58
Статистиката е едно от най-полезните постижения на човечеството, а и народната мъдрост гласи, че когато цифрите говорят, дори боговете мълчат.

Та ето ви сега малко цифри. Аз съм нов във Фейсбук, както се казва отскоро съм тук и все още разцъквам (разучавам), но мисля, че вече съм събрал представителна извадка от читатели. Ето и самите цифри:

1. Когато имах ~5000 последователи и обявих, че ще осигуря дом и работа за едно семейство на село, получих над 1000 кандидатури. Дори не успях да изчета всички писма тогава.
2. Когато последователите ми бяха 10 000 и обявих, че сме произвели 50 тона картофи в повече и ще ги раздадем, ми писаха около 500 човека от цяла България. Медиите също проявиха огромен интерес и буквално преекспонираха случая.
3. Когато споделих пред своите над 20 000 последователи наблюденията си от политическите формации в България и предложих да се организираме и да сложим край на този грабеж, получих 5 (пет) писма от хора, които ме попитаха как могат да се включат в организирането на движение за непартийна демокрация.

Ето какво казва статистиката в този случай: българите искат някой да им осигури дом, да им плаща заплата и, ако може, да им даде даром нещо. Те обаче не искат нищо там горе да се променя. Не знам за боговете, но аз също нямам какво да добавя като коментар към тези цифри.

P.S. Два часа по-късно: благодаря на всички за бързата обратна връзка. Вече има стотина кандидатури за #6. Други споделиха, че очаквали да има следваща статия и затова изчаквали. Разбрах следното: първо трябва да се направи сайт на бъдещата организация, където целите ѝ да бъдат описани кратко и ясно. Там да има форуми за дискусии, за разпределяне на задачи, за гласуване на решения и за организация по места. Т.е. "електронна партия" - информационна система за нуждите на сдружение от граждани . И някой трябва да го направи. Заемам се.