Нова Страница - блог на Димитър Димитров

В четвъртък, 5 декември, бях в ...

Dimitar Dimitrov 10/12/2019 18:05:36
В четвъртък, 5 декември, бях в болница от два дни в качеството си на придружител, когато забелязах поредното пропуснато повикване на телефона си. Бях спрял всякакви звуци на апарата и просто го проверявах в удобни моменти. Върнах обаждането към непознатия номер. Господинът от другата страна обясни, че се обажда по повод на обявата ми за отдаване на апартамент под наем в София. Попита ме дали обявата все още е валидна, и аз потвърдих.
Тогава той ме попита дали бих отдал онзи апартамент краткосрочно – само за няколко дена. Това беше странен въпрос, на който бих отговорил много кратко, и бих насочил посоката на разговора към неговото приключване, но усетих нещо в гласа на непознатия - изглеждаше някак притеснен.

Попитах го защо му е нужен апартамент за няколко дена, а той обясни, че те живеят в друг град, но преди дни им се е родило бебе. В София. Назова конкретно име на болница. Тяхното момиченце имало проблеми след раждането и се налагало да остане известно време в интензивното отделение, а те трябвало да чакат някъде... И започнал да звъни наред на обяви за наеми...

Попитах го кога ще имат възможност да видят апартамента, а когато дойдоха на адреса заедно с по-голямото си момиченце, аз им подадох ключовете и им казах, че могат да ползват имота колкото е нужно, обясних кое паркомясто принадлежи към този имот, и ги посъветвах да се обаждат, ако имат някакви въпроси или проблеми, и че не желая заплащане.

Изненада беше изписана на лицата им. Имотът е луксозен, със страхотна гледка, броил съм над половин милион за него, и обявената наемна цена не е никак ниска. Те ме гледаха и искаха обяснение. Казах им, че синът ми се роди вчера в същата болница, където се намира тяхната малка дъщеричка, и че е случайност, че не сме си разменили местата, просто моето момче се е родило с малко повече късмет и хъс за живот...

В този момент, някъде в София, едно малко момиченце на няколко дни се опитва всячески да прегърне живота. Ще успее и всичко ще бъде наред, а нашият Матей, който е вкъщи от събота, се усмихва в съня си.

P.S. 12.12.2019 / 14:27 Момиченцето беше изписано в отлично здравословно състояние и семейството вече си е у дома.