Нова Страница - блог на Димитър Димитров

Снощи получих много съобщения от хора, ...

Dimitar Dimitrov 11/11/2021 08:56:18
Снощи получих много съобщения от хора, които ме следват във Фейсбук, че се е появил фалшив „мой“ профил, който пише под всяко споделяне на мои статии, че човекът печели 1000 лева, но трябвало да се регистрира с кредитната си карта, за да получи наградата. Стандартна измама. Не ми стана драго от това и писах на несполучливото ми копие, че е в беда и че ще го намеря. Винаги успявам да ги намеря.
Писах на Фейсбук, а те ми отговориха, че това не противоречало на техните правила, т.е. казаха ми да оставя човека да мами хората.
А правилата на Фейсбук са „колкото повече (коментари, скандали и т.н.), толкова повече пари от реклама".
Затова поддържам паралелен блог на собствен сайт, за да не ми пука особено, когато Фейсбук потъне в „метата“ един ден.
Днес другият „Димитър тире Димитров“ ми писа както пише на всеки, който се е хванал на късата му въдица.
Очаквах това и веднага му отговорих с линк към друг мой сайт, където всяко посещение се документира. Той се хвана като гладен шаран на гола кукичка. Сега на ход са бюрократите в няколко държави.
Мили хора, бъдете особено внимателни винаги, когато някой ви предлага пари.
А що се касае до моите статии във Фейсбук, е много лесно да разберете дали нещо е фалшиво. Ако го няма на сайта ми НоваСтраница точка БГ, значи е фалшиво. Също така аз нямам време, за да пиша коментари под мои споделяния.
По същата причина съм забранил и коментарите в профила си.

12:27 Тази гад продължава да "жъне". Много хора са се хванали и дават данните за кредитните си карти. Пише се сигнал до ГДБОП. Моля да докладвате на Фейсбук този профил: https://www.facebook.com/laisya.amelya