Нова Страница - блог на Димитър Димитров

Снеговалежът пак изненада професионалистите в община ...

Dimitar Dimitrov 02/02/2022 12:08:21
Снеговалежът пак изненада професионалистите в община Невестино, но не и аматьорите.

Не, ние не сме строителна или фирма за пътно поддържане, а ИТ компания. Но разполагаме с нов трактор Lamborghini с ново гребло за сняг. Разполагаме и със стар (но в състояние като нов) Mercedes-Benz Unimog (беше собственост на армията на САЩ и е престоял много години в хангар във военна база в Германия преди да дойде при нас) със система за опесъчаване и гребло за сняг. През лятото той ще бъде противопожарен автомобил с цистерна и мощно водно оръдие. Разполагаме и с три амфибии с гребла за сняг, а също така и с верижен челен товарач Bobcat T590 с роторен снегорин. Имаме и голям колесен челен товарач.

Днес има само четирима на работа в опорния ни пункт в провинцията и затова изкарахме само четири машини.
Знам, че професионалистите няма да успеят да се справят с „25-сантиметровата снежна стихия“ в рамките на днешния ден. Ние чистим и в съседните махали, но ако някой в община Невестино изпадне в беда и има нужда от почистване на път или медицинска евакуация, може да ме търси на мобилния телефон. Няма как да го напиша тук, но много хора в общината го знаят.

Обявявам конкурс за най-хитроумен отговор на въпроса "Българска ИТ компания разполага със снегопочистваща и противопожарна техника от над десет години, но положението със зимните пътища в малките населени места и горските пожари в страната не се е подобрило съществено. Какво още трябва да закупи/дари/предостави ICDSoft, за да стане държавата ни нормална?".

Ще наградя авторите на трите най-хитроумни отговора с безплатен хостинг и регистрация на домейн за десет години. Отговорите не трябва да противоречат на законите и Kонституцията на Република България. Изпращайте ми ги на лично.